Ilmastointihuolto
alkaen 79€

Ilmastointihuolto:

Merkkejä auton ilmastointilaitteen heikkenemisestä ja huollon tarpeesta on esimerkiksi se, että ilmavirta ei viilene kunnolla, vaikka ilmastointi olisi ollut päällä jo pidempään. Myös ilmastointilaitteesta tuleva paha haju on merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Toimiva ilmastointilaite tiputtaa vettä auton alle ja jos sitä ei tule niin saattaa olla, että höyrystimen kondenssivesiputki on tukossa. Tällöin vesi ei pääse poistumaan höyrystinkotelosta ja se taas voi muodostaa kostetutta lattiamattoon ja aiheuttaa tuulilasin voimakkaan huurtumisen. Toimimaton ilmastointi voi siis aiheuttaa monenlaista harmia.

Mitä ilmastointihuollossa tehdään?

Ilmastointihuolto aloitetaan tarkastamalla, että järjestelmä tuottaa viileätä ilmaa ohjaamoon ja että järjestelmä on silmämääräisesti katsottuna kunnossa. Tyhjään/toimimattomaan ilmastointijärjestelmään ei saa tehdä huoltoa, vaan rikkinäiselle ilmastointijärjestelmälle tulee varata aika korjaamolle, jotta rikkinäiselle järjestelmälle voidaan suorittaa vianhaku asianmukaisilla laitteilla. Toimivan ilmastointijärjestelmän ilmastointihuolto aloitetaan tyhjentämällä kylmäainepiiri siihen tarkoitetulla ilmastointihuoltolaitteella. Kylmäaineen tyhjennyksen jälkeen ilmastointihuoltolaite muodostaa auton kylmäaineputkistoon alipaineen, jonka tehtävänä on kuivattaa järjestelmä mahdolliselta kosteudelta. Alipaineistuksen/kuivatuksen jälkeen ilmastointihuoltolaite tekee vielä tiiveystestin, jossa tarkastetaan, että järjestelmässä ei ole vuotoja. Vuototestin jälkeen auton kylmäainepiiriin lisätään autonvalmistajan ilmoittama kylmäainemäärä ja voiteluöljy. Kylmäaineen ja öljyn lisäyksen jälkeen tarkastetaan vielä, että auton kylmäainejärjestelmä toimii moitteetta.

Ilmastointilaite olisi suositeltavaa huollattaa vuosittain, mutta kuitenkin vähintään kahden vuoden välein. Kylmäainetta haihtuu vuosittain kymmeniä grammoja pois järjestelmästä, jonka takia viilennysteho heikkenee. Mitä vähemmän kylmäainetta järjestelmässä on, sitä enemmän ilmastointilaitteen kompressori joutuu tekemään töitä. Kompressorin suurentunut työmäärä vaikuttaa suoraan myös auton polttoaineen kulutukseen.

Ilmastointilaitteen täyttöhuolto R134A edellyttäen, että järjestelmä toimii 79 €, sisältää kylmäaineen.

Ilmastointilaitteen täyttöhuolto 1234YF edellyttäen, että järjestelmä toimii 109 €, sisältää kylmäaineen.

  Pyydä kustannusarvio

  Perustiedot

  Koko nimi *


  Sähköposti *


  Puhelin *


  Valitse tarvitsemasi palvelu:


  Ajoneuvon tiedot

  Rekisterinumero


  Kilometrimäärä


  Lisätiedot

  Kirjoita lisätietoja huoltotarpeesta  Takaisin ylös